Ergotherapie

Heb je moeite met het uitvoeren van dagelijkse handelingen? Het kan erg frustrerend zijn als eenvoudige activiteiten zoals persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, plannen, vervoer en werk/hobby’s een dagelijkse strijd worden. Gelukkig biedt ergotherapie een uitkomst.

Onze ergotherapie locaties

Kom voor een ergotherapie behandeling naar een vestiging bij jou in de buurt:

Medifit Fysiotherapie Medisch Centrum Oisterwijk

Moergestelseweg 34, 5062 JW, Oisterwijk

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is op maat gemaakte zorg die zich richt op het uitvoeren van jouw dagelijkse activiteiten. Dit zijn simpele activiteiten zoals jezelf aankleden of eten, maar ook complexere activiteiten zoals gezinszorg of huishoudelijke taken. De therapie richt zich op het bevorderen of herstellen van zelfredzaamheid.

Voor wie is ergotherapie?

Ergotherapie is geschikt voor mensen van alle leeftijden die problemen ervaren bij dagelijkse activiteiten. Of je nu een volwassene, kind of oudere bent, bij Medifit helpen onze ergotherapeuten je graag. Bij kinderergotherapie worden ouders nauw betrokken bij het proces.

Het behandelproces

Onze ergotherapeuten zijn specialisten en ervaringsdeskundigen. De behandeling begint met een kennismaking waarin we bespreken waar je tegenaan loopt en wat je behoeften zijn. De kennismaking is vaak bij jou thuis. Thuis is de beste plek is om te laten zien welke handelingen lastig voor je zijn. 

Vervolgens stelt de ergotherapeut een persoonlijk behandelplan op dat gericht is op jouw beperkingen, behoeften en mogelijkheden. Het doel van dit plan is dat jij zo  zelfstandig mogelijk door het leven kunt. Toekomstige behandelingen vinden vaak ook bij jou thuis plaats. Een behandeling bij ons op locatie is ook mogelijk.

Wordt ergotherapie vergoed?

De vergoeding voor ergotherapie is afhankelijk van jouw verzekeraar. Meestal wordt ergotherapie vergoed vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar. Veel zorgverzekeraars bieden Directe Toegang Ergotherapie (DTE). Hierbij heb je geen verwijzing nodig van jouw huisarts. Je kunt dus direct een afspraak maken. Meer informatie over vergoedingen vind je in ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Afspraak maken

Maak nu eenvoudig een afspraak