Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie richt zich op mensen met lichamelijke klachten door het werk dat ze doen. De arbeidsfysiotherapeut gaat verder door de werksituatie integraal te bekijken. Hierbij letten ze op werkhouding, werkplek, zwaar werk, werktijden, werkdruk, en de werkwijze.

Wat is arbeidsfysiotherapie?

De arbeidsfysiotherapeut helpt bij re-integratie en adviseert bedrijven hoe ze verzuim voorkomen. Hierbij kijken ze naar het gedrag en de (werkomgeving). Een arbeidsfysiotherapeut is actief betrokken bij de situatie tussen werknemer en de werkomgeving.

Voor wie is arbeidsfysiotherapie?

Arbeidsfysiotherapie is geschikt voor alle mensen die risico lopen op werkgerelateerde klachten. Maar vooral voor mensen die door bewegingsklachten dreigen te verzuimen.

Wordt Arbeidsfysiotherapie vergoed?

Meestal vergoedt de werkgever de kosten voor arbeidsfysiotherapie omdat deze ook betrokken is in het proces van re-integratie. Sommige verzekeraars vergoeden mogelijk ook de intake. Bekijk dit in je eigen polis of vraag het na bij je verzekeraar. Is er naast arbeidstherapie reguliere fysiotherapie nodig? Dan kan je verzekeraar dit vergoeden vanuit je basis of aanvullende verzekering. 

Maak een afspraak

Heb je werk gerelateerde klachten? Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen. Onze arbeidsfysiotherapeuten, Lard Davidse (Regio Breda e.o.) en Max Pijnenburg (Regio Tilburg e.o.) staan voor je klaar.

Dit zijn onze arbeidsfysiotherapie locaties

Kom voor een arbeidsfysiotherapie behandeling naar een vestiging bij jou in de buurt:

medifit fysiotherapie breda

5 locaties

Breda

medifit fysiotherapie dongen

1 locatie

Dongen

medifit fysiotherapie goirle

1 locatie

Goirle

medifit fysiotherapie moergestel

1 locatie

Moergestel

medifit fysiotherapie tilburg

3 locaties

Tilburg

medifit fysiotherapie oisterwijk

1 locatie

Oisterwijk

Afspraak maken

Maak nu eenvoudig een afspraak