Echografie

Medifit Fysiotherapie is een van de weinige fysiotherapiepraktijken in Brabant die echografie gebruikt als vertrouwde en effectieve manier van onderzoeken. Middels echotherapie kunnen we vermoedens bevestigen. Dit zorgt dat we een optimaal behandelplan kunnen maken om jouw herstel zo snel mogelijk te laten verlopen.

Wat is echografie?

Echografie brengt pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld. Dat maakt de behandeling geschikt voor het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten. Echografie werkt met geluidsgolven die je zelf niet hoort. De geluidsgolven worden opgevangen via een transducer die over de huid heen en weer beweegt. Zo brengen onze specialisten weefsel en organen in beeld.

Zo werkt echografie

Tijdens het echografieonderzoek gebruikt de fysiotherapeut een echokop met gel. De fysiotherapeut beweegt de echokop over het gebied waar je klachten voelt. Naast je zie je het onderzochte gebied in zwart-wit. Het onderzoek duurt maximaal 25 minuten, is pijnloos en volledig veilig. De fysiotherapeut bespreekt meteen de uitslag voor het opstellen van een maatwerk behandelplan.

Waarom kiezen voor echografie?

Onze fysiotherapeuten gebruiken echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Hiermee bepalen ze snel en nauwkeurig de oorzaak van de pijn. Met een behandelplan op maat streven we ernaar dat je zo snel mogelijk klachtenvrij bent. Bij onderstaande klachten kan de fysiotherapeut kiezen voor echografie als behandelmethode:

  • Spierblessures
  • Peesblessures (bijvoorbeeld gescheurde pezen of verkalking)
  • Slijmbeursontstekingen
  • Verrekkingen of scheuringen van gewrichtskapsels of banden
  • Onderzoek naar cystes
  • Training van de rompstabiliteit bij lage rugklachten

Wordt Echografie vergoed?

Echografie is een integraal onderdeel van onze fysiotherapiebehandeling. Het kost niks extra. De vergoeding is afhankelijk van waar en hoe je bent verzekerd. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar. Wil je meer weten over vergoedingen voor behandelingen? Bekijk ons kosten- en vergoedingsoverzicht.

Onze echografie locaties

Bij deze vestigingen kun je terecht voor echografie:

medifit fysiotherapie pellikaan breda

Medifit Fysiotherapie Pellikaan Breda

Bijster 30, 4817 HX, Breda

medifit fysiotherapie zoete inval breda

Medifit Fysiotherapie Zoete inval

Zoete inval 29, 4815 HK, Breda

medifit fysiotherapie sportcity tilburg

Medifit Fysiotherapie Sportcity Tilburg

Professor Goossenslaan 22, 5022 DM, Tilburg

Medifit Fysiotherapie Dongen De Vennen

Deken Batenburgstraat 2 5104 CR • Dongen

Medifit Fysiotherapie Moergestel

Raadhuisstraat 1A 5066 AP, Moergestel

Medifit fysiotherapie Oisterwijk

Moergestelseweg 34, 5062 JW, Oisterwijk

Afspraak maken

Maak nu eenvoudig een afspraak