COPD/longklachten

COPD staat voor chronisch obstructieve longziekte. Het omvat een groep aandoeningen, zoals chronische bronchitis en longemfyseem, die de luchtwegen beïnvloeden. Je ervaart bij deze aandoeningen klachten zoals kortademigheid, benauwdheid, hoesten, overmatige slijmproductie en vermoeidheid. We kunnen COPD niet genezen. Met een op maat gericht COPD behandeltraject helpen we je om de kwaliteit van leven te verbeteren.

COPD/longklachten behandelen met fysiotherapie

Met fysiotherapie werken we aan het versterken van je ademhalingsspieren, verbeteren we de longfunctie en daarmee ook je algemene conditie. Het is belangrijk om te benadrukken dat we onze behandeltrajecten altijd afstemmen op jouw behoeften en niveau.

Een COPD traject bestaat uit ademhalingsoefeningen, fysieke training en educatie over het omgaan met ademhalingsproblemen. Zo verbeteren we je conditie, energie en daarmee je plezier in bewegen. Tegelijkertijd verminderen we de symptomen van COPD. Het helpt bij het optimaliseren van de longfunctie en het vergroten van de fysieke capaciteit. Je merkt dat na verloop van tijd dagelijkse activiteiten gemakkelijker worden. 

Onze locaties voor de behandeling van COPD/longklachten

Kom voor de behandeling naar een vestiging bij jou in de buurt:

medifit fysiotherapie breda

5 locaties

Breda

medifit fysiotherapie dongen

1 locatie

Dongen

medifit fysiotherapie goirle

1 locatie

Goirle

medifit fysiotherapie moergestel

1 locatie

Moergestel

medifit fysiotherapie oisterwijk

1 locatie

Oisterwijk

medifit fysiotherapie oosterhout

1 locatie

Oosterhout

medifit fysiotherapie tilburg

3 locaties

Tilburg

Afspraak maken

Maak nu eenvoudig een afspraak