COPD

COPD kan je leven ernstig beperken. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk, met zo min mogelijk moeite, kunt bewegen, biedt Medifit Fysiotherapie oefentherapie aan, speciaal voor mensen met COPD.

Meer over COPD

Wat is COPD?

Onderstaand filmpje maakt duidelijk wat er gebeurt in je longen als je COPD hebt.

Oefentherapie COPD

Met oefentherapie train je samen met andere mensen met matig tot ernstig COPD twee of drie keer per week onder begeleiding in de oefenzaal. De trainingen vinden plaats in groepsverband, maar de oefeningen en het trainingsniveau zijn op jou persoonlijk afgestemd. Naast spierkracht- en conditietraining, besteedt de fysiotherapeut aandacht aan het gebruik van de juiste ademhalings- en hoesttechnieken.

Groepstraining

Twee keer per week vindt een groepstraining plaats, waarin je samen met de andere COPD-cliënten oefeningen doet. Zo kun je ervaringen uitwisselen met lotgenoten, maar ook gewoon plezier beleven.

Communicatie met je longarts

De fysiotherapeut voert elke drie maanden een test uit om het beloop van je aandoening in kaart te brengen. Hij communiceert dit naar je longarts zodat deze op de hoogte blijft van je toestand.

Trainingsprogramma voor mildere COPD

Voor mildere longklachten kunnen we een belastbaarheid verhogend trainingsschema aanbieden onder andere voorwaarden. Lees de informatie nog eens na in de folder Fysiotherapie bij COPD.

Wordt oefentherapie bij COPD vergoedt?

Wil je weten of oefentherapie bij COPD vergoed wordt? Lees dan ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Contact met Medifit Fysiotherapie

Heb je COPD? Neem dan contact met ons op om te bekijken of oefentherapie geschikt is.

Afspraak maken

Maak nu eenvoudig een afspraak