Diëtiek

Problemen rondom voeding komen veel voor. Met diëtiek pak je het probleem bij de bron aan en verbeter je jouw relatie met voeding.

Diëtiek uitgelegd

Een diëtist is een voedingsspecialist die zich richt op gedrag en voeding in relatie tot gezondheid en ziektepreventie. Door de hulp van een diëtist verbeter je jouw relatie met voeding en verbeter je tegelijkertijd je algehele gezondheid.

Voor wie is diëtiek?

Diëtetiek is voor iedereen met een hulpvraag rondom voeding. Misschien wil je jouw sportprestaties verbeteren, je bloedwaarden tijdens ziekte onder controle krijgen, of heb je andere voeding gerelateerde zorgen. Diëtetiek is niet leeftijdsgebonden en is van meerwaarde voor kinderen, volwassenen en ouderen. Bij de behandeling van kinderen betrekken we de ouders nauw bij het proces.

Persoonlijk behandelplan

Onze gespecialiseerde diëtist start met een kennismakingsgesprek. Jullie bespreken de reden van het bezoek en welke beperkingen je ervaart. Na het doorspreken van de voeding brengt de diëtiste je lengte en gewicht in kaart. Deze informatie is samen met jouw hulpvraag nodig voor het opstellen van een uniek en passend behandelplan. 

Wordt Diëtetiek vergoed?

Diëtetiek wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per kalenderjaar. Dit komt overeen met 4 tot 5 consulten. Je kan zonder verwijzing van jouw huisarts gebruikmaken van Directe Toegang Diëtetiek (DTD). Wanneer jij er klaar voor bent kun je meteen een afspraak maken. 

Onze diëtiek locaties

Kom voor een gesprek met een van onze diëtisten naar een vestiging bij jou in de buurt:

Medifit Fysiotherapie Medisch Centrum Oisterwijk

Moergestelseweg 34, 5062 JW, Oisterwijk

medifit fysiotherapie zorgvlied tilburg

Medifit Fysiotherapie Zorgvlied

Burgemeester Damsstraat 84, 5037NS, Tilburg

Afspraak maken

Maak nu eenvoudig een afspraak