Handtherapie

Onze handen en polsen zijn erg kwetsbaar. Door slijtage, een ongeluk of overbelasting kun je verschillende klachten ervaren. Dit kan je dagelijks leven flink beïnvloeden. Met handtherapie verlicht of verhelpt volledig de pijn of het ongemak dat je ervaart.

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een specialisatie binnen de ergotherapie. Handtherapeuten zijn deskundig in hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie. De behandeling richt zich op het verbeteren van mobiliteit, kracht en coördinatie van de arm, pols en hand.

Voor wie is handtherapie?

Handtherapie is geschikt voor iedereen met hand- of polsklachten. Het kan helpen bij botbreuken, artrose, reuma, het Carpaal Tunnel Syndroom en andere aandoeningen. Is de oorzaak van de klachten nog onduidelijk? Dan zoeken we samen naar de oorzaak en de best passende behandelmethode.

Behandeling van pijnlijke handen

De handtherapeut zoekt samen met jou naar de beste manier voor het herstellen van je handfunctie. Welke behandelmethode de handtherapeut kiest hang af van jouw aandoening en klacht. De meest voorkomende behandelingen zijn: wond- en littekenbehandeling, training, oefentherapie en spalktherapie.

Wordt handtherapie vergoed?

De toegewezen vergoeding verschilt per verzekeraar. Handtherapie valt bij Medifit onder de declaratie ergotherapie. Vanuit de basisverzekering ontvang je een vergoeding voor 10 uur per kalenderjaar. 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de Directe Toegang Ergotherapie (DTE). Hierbij heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Ben je verzekerd bij CZ? Dan is een verwijzing van een (huis)arts noodzakelijk. Lees hier meer over in ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Onze handtherapie locaties

Kom voor een handtherapie behandeling naar een vestiging bij jou in de buurt:

Medifit Fysiotherapie Medisch Centrum Oisterwijk

Moergestelseweg 34, 5062 JW, Oisterwijk

Afspraak maken

Maak nu eenvoudig een afspraak